11 Oct 2010

"Fördjupad förståelse av skyttegravsskildring" - recension av "Begleitbuch zu Ernst Jünger 'In Stahlgewittern'" i Militär Historia nr 10 2010"Fördjupad förståelse av skyttegravsskildring". Nils Fabianssons Begleitbuch zu Ernst Jünger 'In Stahlgewittern' recenseras i Militär Historia nr 10 2010, s. 59. Recensent är Henrik Klackenberg, fil. dr i medeltidsarkeologi, statsheraldiker vid Riksarkivet, fd chef för Kungl. Myntkabinettet.

Ur recensionen:
"Genom att kombinera en guidebok för militärhistoriskt intresserade turister med en analys av källorna till ett av de klassiska litterära verken om skyttegravskrigets fasor under första världskriget har Nils Fabiansson gjort en extraordinär bok."

"Det som gör Nils Fabianssons Begleitbuch zu Ernst Jünger 'In Stahlgewittern' intressant är att den tar läsaren med på en resa i två dimensioner, dels till det fysiska, konkreta landskapet, dels på resan från fältdagbok till litterärt verk. Ambitionen och arbetet bakom detta upplägg imponerar. Boken kan varm rekommenderas till alla som vill ha en djupare förståelse av In Stahlgewittern - en av de stora skildringarna från första världskriget."
Boken är slutsåld, men en andra, reviderad utgåva är i produktion.